Nyheder

Hjerneblod 4!

Så er der kommet nyt hjerneblod! I det fjerde nummer af bladet kan du blandt meget andet læse om universets oprindelse, hvordan det er at være førsteårsstuderende på Naturvidenskab, hvordan køer og lægemidler lige hænger sammen og finde ud af hvordan det er at være ny farmaciprofessor på SDU, samt en masse andre fortællinger fra de studerende på Institut for Fysik, Kemi og Farmaci på SDU 

Nyt Hjerneblod!

Hjerneblod er tilbage! Som tidligere er bladet fyldt med fascinerende naturvidenskabelige fortællinger levende fortalt af studerende fra Institut for Fysik, Kemi og Farmaci ved Syddansk Universitet.

Nyt Hjerneblod!

Hjerneblod er tilbage! Som i første nummer, så er det fyldt med fascinerende naturvidenskabelige fortællinger levende fortalt af studerende fra Institut for Fysik, Kemi og Farmaci ved Syddansk Universitet.

Fysikken og kemien bag smagen

Hvad er smag, og hvorfor skal maden smage? Smag har helt op i nyere tid været betragtet som noget subjektivt, der blev forvaltet af husmødre og kokke. Det er først fra omkring 1920’erne, at smag bliver gjort til genstand for egentlige videnskabelige studier. Det er måske overraskende, at det først er inden for de sidste par årtier, man er begyndt at kunne forklare i detaljer, hvordan en smag registreres i munden. Professor Ole Mouritsens foredrag om fysikken og kemien bag smagen kan du se på HD-video her

Sider